Wat is carport in zonne-energie?

Carports op zonne-energie zijn op de grond gemonteerde zonnepanelen die boven parkeerplaatsen zijn geïnstalleerd en een van de snelst groeiende trends in de zonne-industrie zijn. Het voordeel van een Carport is dat het installateurs in staat stelt de panelen in de meest optimale hoek te oriënteren voor blootstelling aan zonlicht. Carports op zonne-energie gebruiken dezelfde technologie om zonne-energie op te wekken als een typisch systeem op de grond of op het dak. Net als op de grond of op het dak gemonteerde zonnepanelen zet een carport op zonne-energie de energie van fotonen (lichtdeeltjes) om in elektriciteit, een proces dat het fotovoltaïsche effect wordt genoemd.

Een carport op zonne-energie is een overdekte parkeerplaats met een luifel gemaakt van PV-panelen. Soms zijn deze carports ontworpen voor één parkeerplaats, zoals op opritten van woningen. Andere keren kunnen ze in een serie aan elkaar worden geregen om hele commerciële parkeerplaatsen te bedekken. Een carport op zonne-energie wordt ook wel zonnekap genoemd.

Het is een structuur die niet alleen schaduw geeft aan uw voertuigen, maar ook elektriciteit opwekt. Carports op zonne-energie vereisen echter veel verschillende installatievaardigheden en hardware. Ze lijken veel op zonne-energie op de grond, omdat ze hetzelfde installatieproces gebruiken. Een carport op zonne-energie is een overheadkap die is ontworpen als schuilplaatsen voor parkeerplaatsen met zonnepanelen erop gemonteerd.

Deze structuren hebben meerdere overeenkomsten met de op de grond gemonteerde panelen, die meestal op de grond worden geïnstalleerd, in plaats van daken. Carports op zonne-energie zijn een geweldige optie om uw energierekening te verlagen of zelfs te elimineren. Carports kunnen voldoende vierkante beelden leveren in zonnepanelen om een aanzienlijke hoeveelheid energie voor uw huis te creëren. Een carport op zonne-energie combineert een schaduwrijke structuur (gebruikt om uw voertuig te huisvesten en te beschermen tegen de elementen) met ingebouwde zonnepanelen.

De structuur is vaak gemaakt van roestvrij staal en heeft een betonnen voet. De zonnepanelen zijn aan de bovenkant van de structuur gemonteerd, waardoor een systeem van zonnepanelen ontstaat. Carports op zonne-energie bestaan uit een draagconstructie die over uw parkeerplaatsen wordt geïnstalleerd. Zonnepanelen worden vervolgens op het dak van de constructie gemonteerd.

Deze zonneluifels houden auto's en de mensen die er heen en weer lopen droog tijdens regen of sneeuw. Maar ze veranderen ook een onderbenutte ruimte in een geldbesparende machine. De vrije ruimte van de carportstructuur moet hoog genoeg zijn om voertuigen en andere apparatuur vrij eronder te laten passeren. Als uw carport zo is gelegen dat het water afvoert en valt in een gebied dat het verkeer niet belemmert, kunt u deze mogelijk afzien.

Een reden waarom woningen een voordeel hebben ten opzichte van commercieel als het gaat om luifels en carports, zijn de materialen die worden gebruikt voor de bouw. Zowel op de grond gemonteerde zonne- als zonne-carports elimineren de noodzaak van een oppervlak waarop de panelen kunnen worden gemonteerd. Brandweerwagens en ambulances kunnen echter toegang nodig hebben rond de carports, en die voertuigen hebben hogere vrijheidseisen dan een kleine auto of vrachtwagen. Een commerciële carport op zonne-energie omvat bijvoorbeeld meestal één tot drie rijen voertuigen, met veel van maar liefst een dozijn of meer.

Als u uw carport op zonne-energie opnieuw wilt integreren met een thuisbatterij voor stroomopslag of een oplaadpoort voor elektrische voertuigen (elektrische voertuigen), kunt u dat eenvoudig doen. Dit is mogelijk omdat u eenvoudig een autolaadsysteem kunt integreren in het ontwerp van de carport op zonne-energie. Een ander voordeel van het installeren van een carport op zonne-energie in vergelijking met een normaal zonnepaneelsysteem is de plaatsingshoek. Analisten zeggen dat de gemiddelde prijs van carports op zonne-energie geleidelijk blijft dalen, en deze trend kan zich voortzetten.

Carports op zonne-energie worden steeds populairder voor het opladen van elektrische voertuigen (EV's) in openbare en privéparkeerplaatsen. Om de verschillende arraytypen (carport, grondmontage, dak) zelf te vergelijken en te contrasteren, bekijk de onderstaande tabel. Het is belangrijk op te merken dat een carport op zonne-energie meer op een hoger op de grond gemonteerd zonnestelsel lijkt dan op een standaard carport in plaats van een carportstructuur te bouwen en panelen aan het dak toe te voegen, vormen de panelen zelf het dak. Maar het is nog steeds belangrijk om de weg te verlichten voor u en degenen die op uw kavel parkeren, en het vervangen van bestaande inefficiënte en falende lichten door nieuwe LED's kan een mooi bijkomend voordeel zijn voor een carportproject.

Als u een bestaande carport heeft, zal de helling van het dak waarschijnlijk geen zonnepanelen kunnen ondersteunen, die op een bepaalde manier moeten worden gebogen om de hoeveelheid stroom die ze van de zon gebruiken te maximaliseren. Bedrijfseigenaren die carports op zonne-energie met laders installeren, geven EV-chauffeurs nog een reden om door de deur te lopen. .

Leave Reply

Required fields are marked *