Waarom is een carport beter dan een garage?

Dat komt omdat een carport, in tegenstelling tot een garage, slechts een afdekking is om uw auto (of motor of boot) te beschermen tegen regen, zon en sneeuw. Open aan drie of vier zijden, biedt carports beschutting tegen de elementen, maar tegen een veel lagere prijs dan een garage. garages bieden meer veiligheid en bescherming voor uw voertuig. De garagedeuren kunnen worden vergrendeld als ze niet open zijn, zodat uw auto en bezittingen veiliger zijn.

Omdat er vier muren en een dak zijn, zal een garage er ook beter aan doen om te voorkomen dat de elementen naar binnen komen. De kosten voor een garage en een carport kunnen variëren afhankelijk van de stijl, afmetingen en andere projectfactoren. Een eenvoudige carport is het goedkoopst, terwijl een carport met muren waarschijnlijk duurder zal zijn. Hoewel een carport goedkoop en gemakkelijker te installeren is, laat hij vaak weinig te wensen over als het gaat om het beteugelen van aantrekkingskracht.

Een garage daarentegen biedt uitstekende opslag en veiligheid en past vaak bij de rest van uw huis. Garages moeten vier massieve muren hebben om die naam te noemen. Dit is het grootste verschil tussen een carport en een garageontwerp. Zodra je minstens één muur hebt verwijderd om hem open te laten voor de elementen, kijk je naar een carport.

Dit omvat zelfs de constructies die helemaal opnieuw zijn gebouwd in plaats van een metalen carportkit. Garages kunnen deuren en andere openingen hebben aan één, twee of zelfs alle vier de zijden. Echter, die deuren sluiten om een volledig gesloten doos te creëren. Carports missen altijd minstens één van deze kanten.

Pas als je de muren en deuren toevoegt om ze te omsluiten, worden ze correct garages genoemd. Het is mogelijk om metalen constructies te vinden van carportbouwers die worden geadverteerd als volledig omsloten met alle vier de zijden, maar de juiste term voor deze constructies is ofwel een metalen garage of een metalen gebouw. Van daaruit kan een carport eenvoudig worden gebouwd uit een metalen frame of een eenvoudige, driezijdige structuur. Onderzoek voordat u een carport of garage kiest, krijgt u de informatie die nodig is om de optie te kiezen die het beste bij uw behoeften en uw budget past.

Of het nu op scholen, parken, luchthavens of op trottoirs in de stad is, gemeenten kunnen ook carports gebruiken om bushaltes en andere ophaal- en afzetgebieden voor transport te beschermen. Nogmaals, het kan zijn dat je helemaal op zoek bent naar een totaal nieuw huis en op zoek bent naar een gebied waar de garages (of carports) meestal vrijstaand zijn. Hoewel een carport een op zichzelf staande structuur kan zijn die is gebouwd voor eenvoud, passen garages het meest waarschijnlijk bij de rest van uw huis in stijl, uiterlijk en materiaal. Hoewel een carport niet veel beveiliging biedt tegen diefstal of vandalisme, schrikken beveiligingscamera's en bewegingssensoren dieven af en maken ze mogelijke identificatie mogelijk als items worden gestolen.

Oudere carports zien er misschien gemakkelijk uit te breiden, maar om de nieuwe muren en het dak perfect op één lijn te krijgen met de bestaande structuur is moeilijker dan je denkt en kost behoorlijk wat. Carports zijn vrijwel overal eenvoudig te monteren en te gebruiken, vereisen minimaal onderhoud en bieden een eenvoudige schaduw- en opslagoplossing met tal van voordelen voor iedereen. Een carport is een half bedekte structuur die meestal bestaat uit een dak van textiel of staal dat wordt ondersteund door stalen palen. Hoewel carports niet het meest geschikt zijn om als woonruimte te functioneren, kunnen ze een geweldige manier zijn om uw auto te beschermen tegen regen of sneeuw.

U kunt een open carport maken door simpelweg een luifel aan één muur van uw huis te bevestigen, of u kunt een aantal privacywanden plaatsen om als gedeeltelijke muren te dienen. Carports zijn praktisch onmogelijk te beveiligen zonder ze te omsluiten en de ruimte om te bouwen tot een garage. Oudere carports hebben meestal een sintelblok of een buitenmuur met houten frame en een dak dat zich uitstrekt naar één kant van het huis.

Leave Reply

Required fields are marked *