Is het warmer onder een carport?

Terwijl, onder een carport, de bovenkant van het dak behoorlijk zal afkoelen, waarschijnlijk tot iets onder nul, maar dat is nog steeds een stuk, een stuk warmer dan de lucht. Dus het dak straalt nog steeds wat warmte uit op de grond, in de carport, zodat het iets warmer blijft dan al het andere. carports voorkomen dat er vorst ontstaat op uw auto en eronder. Omdat het dak van de Carport warmer is dan de buitenlucht, straalt het warmte af naar het voertuig en vertraagt het de snelheid waarmee uw auto afkoelt bij vriesweer.

Carports houden bij koud weer vorst van auto's, tenzij het een extreem koude winter is. De lucht rond een huis, boven een huis en in de open garage of carport hebben allemaal vergelijkbare concentraties waterdamp. Maar er is niets dat ervoor zou zorgen dat waterdampmoleculen bij een bepaalde temperatuur uit de lucht vallen en landen op het eerste oppervlak dat ze hieronder vinden waar ze begonnen te vallen. Naarmate de nacht koeler wordt, wordt uw auto warmer dan de omgeving.

Als je auto in de buurt van een ander object staat, kan dat object die warmte absorberen. Dat object zal ook warmte wegstralen, en je auto kan die warmte absorberen. De twee objecten kunnen op die manier een beetje thermisch evenwicht behouden en warmte heen en weer afgeven en absorberen. Het resultaat is dat de lucht onder je carport warmer is dan buiten in de open lucht, waardoor vocht niet bevriest.

Later, als de temperatuur onder het deksel onder het vriespunt daalt, is het vocht overal elders al uit de lucht gewrongen, zodat de voorruit nooit vorst krijgt. Op een koude nacht kan de omgeving boven nul zijn, maar de binnenoppervlakken van een auto zullen uitstralen totdat ze koel zijn, dit koelt de lucht in de auto af terwijl het warm is en vrij lucht verwisselt met warmere buitenlucht. De bovenkant van een carport koelt's nachts af, maar het is nog steeds warmer dan de lucht, dus het dak blijft warmte uitstralen naar de carport en naar de grond toe. Daarbij komt nog dat het water in de lucht elders condenseert, omdat het dak de carport warmer houdt.

Omdat het dak warmer is dan de lucht, gaat de warmte naar beneden naar de auto en blijft de carport op een hogere temperatuur dan de buitenruimte. Dit verhoogt de temperatuur onder de carport en houdt deze iets warmer dan andere gebieden erbuiten.

Leave Reply

Required fields are marked *