Hoe carport te kaderen?

Knip de zijbalken af en klem ze op de palen, horizontaal uitgelijnd aan de buitenkant van de carport, zodat de toppen van de balken gelijk liggen met de toppen van de. Rekening houdend met het feit dat u waarschijnlijk een bouwvergunning nodig heeft, raden we u aan de lokale codes te bestuderen voordat u met het eigenlijke bouwproject begint. Werk met aandacht en met grote zorg, want deze voorbereidende stappen zijn essentieel voor het project. Er zijn veel nuttige aspecten die je zou kunnen leren van de bouwvoorschriften, zoals de diepte van de funderingen of de materialen die je moet gebruiken.

Raadpleeg een ingenieur, want u moet een groot dak bouwen dat een aanzienlijk gewicht moet dragen. Het is moeilijk om u een nauwkeurige schatting te geven omdat materialen en arbeidskosten variëren. Het gemakkelijkst zou zijn om alle kosten bij te houden en bij elkaar te tellen, terwijl u de lokale prijzen voor de materialen controleert. carports hebben geen funderingen nodig, maar ze moeten stabiel genoeg zijn om te voorkomen dat ze bij de eerste ademhaling van een briesje omwaaien.

De stevigste methode is om de steunpalen minimaal 2 voet diep te bevestigen, in gestort beton. Als je in een winderig gebied woont, of als je een hoge carport bouwt om een camper te huisvesten, laat de palen 3 voet of dieper zinken. Zorg ervoor dat de carport vierkant is aangelegd met het bestaande gebouw. Een methode om vierkant te maken, is met haakse snaarlijnen.

Begin bij een van de loodlijnmarkeringen, meet 3 voet uit het gebouw op de snaar en markeer dit met een viltstift. Meet 4 voet langs de muur van het gebouw en markeer deze meting ook. Meet diagonaal tussen de twee markeringen. De meting moet 5 voet zijn om een vierkante hoek te creëren.

Verplaats de snaar-end staak in of uit om de juiste meting te bereiken. Dit creëert een vierkante hoek voor het ene uiteinde van de carport en bepaalt de locatie van de hoekpaal. Herhaal dit voor het andere uiteinde en de hoekpaal. Meet vervolgens opnieuw tussen de twee palen om er zeker van te zijn dat de lengte correct is.

U kunt ook controleren op vierktheid door diagonaal te meten vanaf de loodlijnmarkeringen naar de tegenoverliggende buitenhoeklocaties. De afmetingen moeten hetzelfde zijn. Terwijl de hoekpostlocaties zijn bepaald, voert u een stringlijn uit van hoekpaal naar hoekpaal en markeert u de locaties van de andere drie palen. Rekening houdend met de grootte en het gewicht van de spanten, moet je een vriend vragen om je een handje te helpen bij het monteren van ze op het frame van de carport.

U kunt ook kiezen voor een op maat ontworpen carport met stokframe, een aantrekkelijke optie, vooral als u wilt dat uw carport bij uw huis past.

Leave Reply

Required fields are marked *