Tuinhuizen

Absoluut hét bekendste bijgebouw is het tuinhuis!
Tuinhuizen zijn handig als opslagplaats maar kunnen ook visueel een meerwaarde aan het huis bieden! Wie denkt dat alle tuinhuizen nog steeds uit hout bestaan is mis; meer over het tuinhuis lees je hieronder.Als je graag meer gedetailleerde info over tuinhuizen hebt, bekijk dan ook zeker de website tuin-huis.be.

tuinhuis

Tuinhuizen materialen

Drie veelgebruikte materialen worden hieronder kort omschreven.

Houten tuinhuizen

De overgrote meerderheid van de tuinhuisjes bestaat nog steeds uit hout. Dit komt natuurlijk door de natuurlijke en warme uitstraling!
Een andere reden waarom tuinhuizen vaak uit dit materiaal bestaan, is omdat de fabrikanten hout heel makkelijkkunnen bewerken.

Iets minder leuk aan hout is dat je af en toe een onderhoud aan je tuinhuis moet geven. Doordat hout een natuurlijk materiaal is, is het nodig om geregeld te vernissen om rotting en schimmels te voorkomen.
Denk er ook aan dat hout regelmatig moet worden herverfd, aangezien het hout bij temperatuurschommelingen krimpt of uitzet.

Stenen tuinhuizen

Tegenwoordig komt het tuinhuis uit bakstenen meer en meer in de tuin te staan.
Oerdegelijk en ontzettend onderhoudsarm. Daarbij is er een groot esthetisch voordeel aan deze keuze verbonden! Namelijk de mogelijkheid tot het creëren van de perfecte combinatie met je eigen huis.
Een tuinhuis uit steen kan relatief duur zijn.

Kunststof tuinhuizen

Een tweede materiaal, die vaak wordt gebruikt bij goedkopere tuinhuizen, is kunststof. Handig voor mensen die geen fortuin willen spenderen aan hun tuinhuis, evenals voor mensen die niet veel onderhoud aan hun tuinhuisje willen besteden.
Groot nadeel is natuurlijk dat kunststof niet erg mooi is en vaak ook verkleurd door allerhande weersomstandigheden.

Metalen tuinhuizen

Wederom praktisch maar esthetisch niet zo mooi. Metaal is een sterk materiaal, ideaal voor alle weergrillen! Daarbij vergt het ook bijna geen onderhoud!
Let alleen op met zware voorwerpen, een bluts is snel gemaakt! Tweede nadeel is dat er vaak geen ramen in kunnen worden geïntegreerd.

Bouwvergunning tuinhuis

Niet gevreesd! Alleen voor erg luxueuze tuinhuizen moet een vergunning worden aangevraagd.
Vanaf dat het gebouw drie meter hoogte overschrijdt of als er in totaal meer dan 40m² oppervlakte aan bijgebouwen wordt besteedt, is het nodig om een stedenbouwkundige vergunning aan te vragen.

Meer informatie over bouwvergunningen omtrent bijgebouwen vind je op op deze subpagina.

Tuinhuizen prijzen

Tuinhuizen bestaan in alle soorten, maten en materialen!
Hierdoor is één gemiddelde prijs op tuinhuizen kleven niet eenvoudig. De goedkopere kunststof en metalen tuinhuizen beginnen bij 300 à 400 euro maar kunnen forst oplopen.

Kies je voor een eenvoudig, houten tuinhuisje? Dan betaal je minstens vijfhonderd euro. Een uniek tuinhuis laten maken kost je al gauw 3000 euro of meer.
Stenen tuinhuizen zijn vergelijkbaar met de unieke houten tuinhuizen, maar vaak loopt de prijs nog iets hoger op.

tuinhuizen

Meer gratis advies over bijgebouwen?

Wil je meer advies, of wil je graag een vorm van bijgebouwen laten plaatsen?
Vraag hier een gratis en vrijblijvende offerte aan via onze bekroonde offertedienst.
Gegarandeerd de beste kwaliteit tegen de laagste prijs en geen enkele aankoopverplichting!

 • Naam + Voornaam

  Straat + huisnummer

  Postcode

  Gemeente

  Email adres

  Telefoonnummer

  Welk bijgebouw?

  Materiaal bijgebouw?

  Beschrijf de uit te voeren werken zo gedetailleerd mogelijk.

  De persoonlijke gegevens die je deelt worden door Bij-gebouwen.be doorgestuurd naar externe bedrijven die jouw offerte zullen behandelen. Jouw persoonlijke gegevens zullen nooit voor andere doeleinden worden gebruikt. Wil je je aanvraag aanpassen, verwijderen of heb je vragen? Contacteer ons dan via offerte@terras-overkappingen.be. Lees hier meer over ons privacy beleid en onze gebruikersvoorwaarden.