Stenen bijgebouwen

De naam maakt het al duidelijk waarover we het in dit artikel zullen hebben, namelijk bijgebouwen uit steen. Of het nu gaat om een poolhouse, tuinhuis, schuur of andere bijgebouwen: ze zijn ook verkrijgbaar in steen! 

stenen bijgebouw

Waarom stenen bijgebouwen?

Het voordeel van stenen bijgebouwen is vast en zeker dat ze ongelooflijk robuust zijn, waarschijnlijk nog sterker dan eiken bijgebouwen. Vaak kan je bij de aanbouw van stenen bijgebouwen ook iets meer van de stijl van de originele woning doorzetten, waardoor er zelden sprake is van een stijlbreuk. Een derde voordeel is dat je door te opteren voor een stenen bijgebouw, ook meer (kleur)mogelijkheidhebt. Kies je bijvoorbeeld voor een bijgebouw uit bakstenen? Dan heb je al heel wat varianten van bakstenen te kiezen, maar daarnaast heb je ook nog andere stenen die je als gevelbekleding kan integreren in je bijgebouw.
Andere voordelen zijn de natuurlijke uitstraling, de waterbestendigheid en de zeer lange levensduur.

Alles met een of meer pluszijdes heeft natuurlijk ook wel een of meer negatieve kantjes! Dat is dan ook niet anders bij stenen bijgebouwen.
De grootste domper is vast en zeker de dure kostprijs.
De totaalprijs van (bak)stenen, het metsen, … zal niet erg goedkoop worden!
Een tweede minpunt is -net zoals bij eik- de noodzaak voor zware funderingen, waardoor de kostprijs natuurlijk nog hoger wordt.
Hou er ook rekening mee dat bakstenen al redelijk dik zijn en dat hier vervolgens nog isolatie op moet worden geplaats!

Kostprijs stenen bijgebouwen

Er zijn ongelooflijk veel zaken die de kostprijs van een stenen bijgebouw kunnen beïnvloeden!
Zo is er allereerst de keuze van de (bak)steensoort, de afwerking, …
Daarnaast is het ook logisch dat je voor een groter stenen bijgebouw meer zal betalen.

Het makkelijkst vraag je een offerte aan via onze gratis en vrijblijvende offertedienst. Zo krijg je meer advies over stenen bijgebouwen en weet je perfect hoeveel een stenen bijgebouw bij jou thuis zou gaan kosten!

 • Naam + Voornaam

  Straat + huisnummer

  Postcode

  Gemeente

  Email adres

  Telefoonnummer

  Welk bijgebouw?

  Materiaal bijgebouw?

  Beschrijf de uit te voeren werken zo gedetailleerd mogelijk.

  De persoonlijke gegevens die je deelt worden door Bij-gebouwen.be doorgestuurd naar externe bedrijven die jouw offerte zullen behandelen. Jouw persoonlijke gegevens zullen nooit voor andere doeleinden worden gebruikt. Wil je je aanvraag aanpassen, verwijderen of heb je vragen? Contacteer ons dan via offerte@terras-overkappingen.be. Lees hier meer over ons privacy beleid en onze gebruikersvoorwaarden.