Paardenstal

Paardenstal

Een paardenstal is een andere vorm van een bijgebouw. Ditmaal geen opslagplaats voor auto’s, tuingerei of andere zaken, maar wel een ‘opslagplaats’ voor dieren!
Wat is een paardenstal en wie heeft er baat bij voor ze te zetten?
Dit en meer vragen worden op deze pagina stuk voor stuk beantwoordt.
 

paardenstal

Paardenstallen

Niet onbelangrijk bij paardenstallen is de sterkte van de materialen.Voot de buitenkant wordt vaak gekozen voor eik als bouwmateriaal en soms ook voor stenen materialen. Tegenwordig wordt veel voor een combinatie gekozen, om zo de sterkte punten van de verschillende materialen te combineren.

De binnenkant wordt het meest gebouwd met een combinatie van hout en/of stenen met metalen of ijzerwerk. Het is immers erg belangrijk dat de paardenboxen tegen de kracht van paarden zijn opgewassen.
Het maakt niet uit of je kiest voor kleinere paardenstallen, grote paardenstallen, loopstallen of buitenstallen: het is noodzakelijk dat het paard niet kan uitbreken.

bijgebouw paardenstal

Paardenbox

De paardenstal zelf gelijkt eigenlijk heel wat op andere types bijgebouwen. Echter moet de paardenbox veel duurzamer en sterker zijn opgebouwd!
We hebben het in dit artikel al enkele keren over een ‘paardenbox’ gehad. Dit is in feite de ruimte waarin het paard wordt ondergebracht.
Het zit immers niet altijd zo dat een paard een volledige paardenstal voor zich krijgt. Vaak wordt in de paardenstal ook allerlei materiaal (denk maar aan zadels, voeding, verzorgingsproducten, …) ondergebracht.

Meestal is een paardenbox een combinatie van hout en/of steen met daarop een vorm van hekwerk.
Op deze site kom je meer te weten over alle vormen tuinschermen en afsluitingen.
Om bij de paarden zelf te komen maakt men gebruik van een staldeur.

Staldeuren

Je moet natuurlijk wel toegang krijgen tot deze paardenstal of paardenbox.
Bij vrijwel alle types paardenstallen kan je gebruik maken vanschuifdeuren of draaideuren.
Aan een schuifdeur zitten enkele voordelen verbonden, waardoor dit type deur ook het vaakst wordt gekozen door eigenaars van paardenstallen.

Ten eerste zal een schuifdeur je ruimte in de paardenstal of in de box zelf besparen, doordat je geen ruimte moet gebruiken om de deur te openen en te sluiten. Bij een draaideur zal je wel aan ruimte moeten inboeten.

Een tweede voordeel is dat het paard niet vervelend kan doen wanneer je de deur probeert te dichten. Bij een draaideur kan een paard immers makkelijk tegen de deur duwen, waardoor dit type deur minder moeilijk dichtgaat.
Kies bij schuifdeuren altijd voor stevige en goed vergrendelde deuren! Anders leren paarden zelf hoe zij de schuifdeur zouden kunnen openen.

Stalluiken

Niet verplicht, maar wel fijn voor je beestje is om ook een stalluik in de paardenstal te integreren. Zo wordt je paard voorzien van verse lucht en kan het eens rondkijken zonder daarvoor helemaal buiten te hoeven.

Kies altijd voor kwalitatieve paardenstalluiken. Paarden houden er immers van om aan alles te knabbelen.
Kies dus voor een sterke kunststof of een niet-splinterend hout.
Vergeet ‘s nachts het luik niet toe te maken!

paardenstal bijgebouwen

Paardenstallen prijzen

Er zijn heel wat paardenstallen op de markt!
Kies je voor een kleinere paardenstal die slechts één paard hoeft huis te vesten? Of beslis je meteen om verschillende paarden onderdak te bieden?
Denk ook aan de materiaalkeuze, extras en stalaccessoires, want deze zullen de kostprijs van een paardenstal allen sterk beïnvloeden.
Vraag via onze gratis offertedienst op deze pagina een vrijblijvende offerte aan, of laat je verder informeren door professionals.

Gratis offertes

Vraag hier gratis en vrijblijvende offertes aan voor bijgebouwen. Zo kan je tot wel 30% besparen!

 • Naam + Voornaam

  Straat + huisnummer

  Postcode

  Gemeente

  Email adres

  Telefoonnummer

  Welk bijgebouw?

  Materiaal bijgebouw?

  Beschrijf de uit te voeren werken zo gedetailleerd mogelijk.

  De persoonlijke gegevens die je deelt worden door Bij-gebouwen.be doorgestuurd naar externe bedrijven die jouw offerte zullen behandelen. Jouw persoonlijke gegevens zullen nooit voor andere doeleinden worden gebruikt. Wil je je aanvraag aanpassen, verwijderen of heb je vragen? Contacteer ons dan via offerte@terras-overkappingen.be. Lees hier meer over ons privacy beleid en onze gebruikersvoorwaarden.