Landelijke bijgebouwen

Landelijke bijgebouwen

Een landelijk bijgebouw wordt vaak vereenzelvigd met een bijgebouw in Engelse stijl. Hoewel het klopt dat bijgebouwen in Engelse stijl ook tot de landelijke bijgebouwen horen, zijn er nog veel meer.
Zo zijn er ook bijgebouwen in Franse stijl die tot de landelijke bijgebouwen kunnen worden gerekend.
Hieronder alvast enkele prachtige voorbeelden, telkens voorzien van een woordje uitleg.

Wil je graag een bijgebouw laten plaatsen? Vul dan het offerteformulier links op deze pagina in.

Een bijgebouw dat bij elke stijl past. Dit landelijke bijgebouw in aardetinten en witte kleuren sluit naadloos aan bij de verzorgde tuin. Voorzien van een overdekt terras kan dit bijgebouw dienen als schuur of om gasten te ontvangen.
Onder het overdekt terras werd een haard geïntegreerd, zodat ook op koelere avonden gebruik gemaakt kan worden van dit landelijke bijgebouw.

Deze lichtblauwe garage is absoluut landelijk te noemen. Voorzien van heel wat landelijke, cottageinvloeden werd deze ruimte garagebox in een vrij sobere tuin geplaatst.
Kijk ook naar de afwerking. De drie lampen, naast en tussen de poorten, zijn eerder klassiek en de poorten en de ramen zijn vrij sober.
De dakconstructie is vrij eenvoudig, met een soort van dakkapel als vooraanzicht.

Nogmaals een landelijke garagebox. Ditmaal wel een iets modernere variant. Met horizontaal geplaatste houten latjes krijg je tegelijkertijd een cottage look, die enigszins modern is.
Voor de moderne afwerking werd ook gewerkt met aluminium (dakomlijsting en regenpijp).
Naast de garage is er bij dit bijgebouw ook een opslagruimte voorzien, met een deur die er praktisch hetzelfde uitziet als de garagedeur.
Voor het dak werd niet gekozen voor dakpannen, maar voor shingles.

Als afsluiter nog een vrij klassieke, maar toch landelijke poolhouse. Afgewerkt met gelakte, houten horizontale lamellen werd een chalet look gecreëerd. Het middelste stuk heeft enkele rondingen en werd voorzien van drie toegangsdeuren/ramen, met daarboven telkens een rond raam om zoveel mogelijk lichtinval te verkrijgen.
Daarbij werd op het dak ook nog een soort van koepel gezet. Er werd niet voor een gewone lichtkoepel gekozen omdat dit afbreuk zou doen aan de stijl van het poolhouse.

 • Naam + Voornaam

  Straat + huisnummer

  Postcode

  Gemeente

  Email adres

  Telefoonnummer

  Welk bijgebouw?

  Materiaal bijgebouw?

  Beschrijf de uit te voeren werken zo gedetailleerd mogelijk.

  De persoonlijke gegevens die je deelt worden door Bij-gebouwen.be doorgestuurd naar externe bedrijven die jouw offerte zullen behandelen. Jouw persoonlijke gegevens zullen nooit voor andere doeleinden worden gebruikt. Wil je je aanvraag aanpassen, verwijderen of heb je vragen? Contacteer ons dan via offerte@terras-overkappingen.be. Lees hier meer over ons privacy beleid en onze gebruikersvoorwaarden.