Eiken bijgebouwen

Eik is bekend als een enorm kwalitatieve houtsoort! Deze hardhoutsoort is dan ook ideaal te gebruiken voor de opbouw van eender welk bijgebouw.
Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat eik ook het meest gebruikte materiaal is, inzake bijgebouwen. Dit komt voornamelijk door de natuurlijke uitstraling en de hoogstaande kwaliteit die deze boom levert.

eiken bijgebouwen

Waarom eiken bijgebouwen?

We weten nu al dat eik een sterk materiaal is en dat het eennatuurlijke uitstraling heeft.
Een derde reden waarom veel mensen voor eik kiezen, is demooie afwerking.
Het frame wordt niet bij elkaar gehouden door schroeven en nagels, maar door een speciale verbinding! Namelijk de pen- en gatverbindingen.
Deze verbindingen worden jaar na jaar, sterker en sterker. Daarom zijn eiken constructies ook zo stevig!

De laatste factor waarom eik zo populair is, is bij velen heel doorslaggevend: er is bijna geen onderhoud aan eiken bijgebouwen verbonden.

Echter is het ook belangrijk om te weten wat minder aangenaam is bij eiken bijgebouwen!
Zo is en blijft eik een houtsoort. Dat wilt zeggen dat houtrot kan optreden, indien het eiken bijgebouw in een te vochtige omgeving wordt geplaatst.
Dit kan worden voorkomen door gebruik te maken van betonnen funderingen of door eerst speciale funderingsbalken uit hout te plaatsen.
Een tweede minpunt aan eik is de kostprijs. Vaak heel wat duurder dan andere houtsoorten.

Kostprijs eiken bijgebouwen

Een gemiddelde kostprijs geven voor een bijgebouw uit eik is niet eenvoudig.
Ten eerste hangt het prijskaartje af van het type bijgebouw die je wilt laten plaatsen. Het is logisch dat een carport uit eik, minder zal kosten dan een poolhouse uit eik.
Andere factoren die de prijs beïnvloeden is het type eik, de afwerking van het bijgebouw, de eventuele plaatsingskosten, enzovoort.

Om toch een richtprijs te kunnen geven, mag je voor een bijgebouw van om en bij de 50m² zeker rekenen op een prijs van 25000 à 40000 euro.
Voor een carport uit eik tussen de 10000 en 20000 euro.
Maak gerust gebruik van onze gratis offertedienst om zo een schatting te kunnen krijgen van gespecialiseerde vakmannen.

eiken bijgebouwen

Gratis offertes

Vraag hier gratis en vrijblijvende offertes aan voor bijgebouwen. Zo kan je tot wel 30% besparen!

 • Naam + Voornaam

  Straat + huisnummer

  Postcode

  Gemeente

  Email adres

  Telefoonnummer

  Welk bijgebouw?

  Materiaal bijgebouw?

  Beschrijf de uit te voeren werken zo gedetailleerd mogelijk.

  De persoonlijke gegevens die je deelt worden door Bij-gebouwen.be doorgestuurd naar externe bedrijven die jouw offerte zullen behandelen. Jouw persoonlijke gegevens zullen nooit voor andere doeleinden worden gebruikt. Wil je je aanvraag aanpassen, verwijderen of heb je vragen? Contacteer ons dan via offerte@terras-overkappingen.be. Lees hier meer over ons privacy beleid en onze gebruikersvoorwaarden.