Carports

In principe wordt een carport niet helemaal als een bijgebouw beschouwd, maar aangezien carports tegenwoordig echt wel kunnen uitgroeien tot een heus bijgebouw, vermelden we deze variant ook op onze site.
Een carport is een soort van losstaande overkapping, die ervoor dient om je auto(‘s) te beschermen tegen guur weer. Met andere woorden, een soort ‘minimalistische’ garage.
Over de carport kan je natuurlijk heel wat meer lezen dan enkel en alleen in dit artikel. Bekijk als aanvullende info dus zeker ook Carportinfo.be.
 

carport

Carport materialen en mogelijkheden

Een carport bestaat in de meest gangbare materialen en in zowat alle maten denkbaar.
Afhankelijk van de wens en het budget, kan je carports kant-en-klaar aankopen, maar indien je een meer gepersonaliseerde carport wilt laten installeren, kan je dit ook op maat laten opzetten.
De meeste carports zijn relatief eenvoudig en bestaan uit vier, zes of acht steunpalen (of minder, indien de carport op een muur steunt), met daarboven een dak.

Qua materiaalkeuze heb je ook niet te klagen.
Metaal (meestal aluminium), hout, PVC en glas zijn de materialen die bij carports worden gebruikt.
Iedere grondstof heeft zo zijn eigen voor- en nadelen.
Zo trekt metaal vaak slechts een bepaald publiek aan, door zijn industriële look. Een groot voordeel van metaal is de lange levensduur en het uiterst beperkte onderhoud.

Daartegenover heeft hout een veel natuurlijkere uitstraling, heb je iets meer mogelijkheden qua kleur (overschilderbaar of de houtkleur), maar… Moet je hout wel goed onderhouden en is er vaak weinig aan te doen bij schade.

PVC is waarschijnlijk een van de minder gebruikte materialen aangezien het vaak niet bij een huis past en redelijk goedkoop kan ogen. Echter heeft PVC ook de grote voordelen dat je ze in héél wat kleuren of namaakversies kan bestellen, zeer eenvoudig te herstellen zijn en vaak ook veel goedkoper zijn.

Een carport volledig uit glas bestaat (nog) niet.
Meestal wordt het glas in de materialen verwerkt, zo kan je een zijwand of dak uit glas creëren.

carports

Carport vergunning

Afhankelijk van de omvang van een carport is een vergunning al dan niet noodzakelijk.
Lees meer over bijgebouw vergunningen op deze pagina.

Voor de meeste carports is geen vergunning nodig, indien je onder 40m² aan bijgebouwen bezit.

carport bijgebouw

Carport prijzen

De prijs van een carport is afhankelijk van verschillende zaken.

Hieronder een lijstje waarmee je zeker moet rekening houden om de aankoopprijs van een carport te kunnen bepalen:

 • Grootte van de carport. Hoe groter; hoe duurder! – Let hierbij ook op dat bij een carport met een kroonlijsthoogte van hoger dan 3 meter en een nokhoogte van meer dan 4,5 meter een architect moet worden aangesproken!
 • Keuze van de materialen. – Aluminium en hout zullen duurder uitvallen dan PVC. Wil je met glas werken? Dan zal dit nog duurder zijn.
 • Eventuele plaatsingskost.

Gemiddeld mag je zeker op een kostprijs van vijfhonderd euro rekenen voor één automobiel; wil je een dubbele carport? Reken dan ook op het dubbele qua prijs.

Perfect kunnen we met andere woorden niet zeggen hoeveel een carport zal kosten. Wil je dit graag weten? Vul dan hier de gevraagde gegevens in en krijg een gratis prijsofferte toegestuurd.

Gratis offertes

Vraag hier gratis en vrijblijvende offertes aan voor bijgebouwen. Zo kan je tot wel 30% besparen!

 • Naam + Voornaam

  Straat + huisnummer

  Postcode

  Gemeente

  Email adres

  Telefoonnummer

  Welk bijgebouw?

  Materiaal bijgebouw?

  Beschrijf de uit te voeren werken zo gedetailleerd mogelijk.

  De persoonlijke gegevens die je deelt worden door Bij-gebouwen.be doorgestuurd naar externe bedrijven die jouw offerte zullen behandelen. Jouw persoonlijke gegevens zullen nooit voor andere doeleinden worden gebruikt. Wil je je aanvraag aanpassen, verwijderen of heb je vragen? Contacteer ons dan via offerte@terras-overkappingen.be. Lees hier meer over ons privacy beleid en onze gebruikersvoorwaarden.